Het was zeker geen technisch hoogstandje, mijn eerste website. Toch werd Sjors’ Griezelsite opgepikt door de redactie van het NCRV-programma Buya en stond ik op 10-jarige leeftijd in een tv-studio. Camera’s, redacteuren en iemand die je gezicht schminkt: het medium maakte grote indruk op me.

Een jaar of drie later schreeuwde ik het uit van geluk toen ik zag dat mijn laatste website elke verwachting overtrof. Het aanbieden van gratis ringtones en wallpapers, in een snelgroeiende mobiele markt, bleek een gigantisch succes. Kort daarna crashte de server.

Hoewel het succes van korte duur was, leverde mijn website meer op dan vakkenvullen tegen een minimumloon. Ik besloot mijn winst dus te investeren in dure, maar betrouwbare webhosting en zocht naar nieuwe online kansen.

In de brugklas raakte ik bevriend met een jongen die bedreven zijn eigen radioprogramma presenteerde. Ik ging regelmatig met hem mee naar Hilversum, om daar de taak van sidekick op me te nemen. Uiteindelijk belande ik bij een online radiostation waar ik jarenlang mijn eigen programma presenteerde.

Met een vwo-diploma op zak, was een opleiding Journalistiek een logische keuze. Het leeuwendeel van de colleges volgde ik met grote interesse. Tijdens de minder interessante lessen sleutelde ik aan mijn steeds lucratievere websites.

Journalistiek en commercie gaan niet samen, was het motto van veel docenten. Moest ik een keuze maken? Na het afronden van mijn opleiding Journalistiek ging ik aan de slag als freelance verslaggever. En de dagen dat ik geen nieuws versloeg, beheerde ik mijn websites. Ik kon slecht kiezen.